Cadillac Sun unleash new single: Questions & Wine

Cadillac Sun: Questions and Wine Single:

From the depths of the great North West Cadillac Sun have gone from strength to strength since releasing their debut album Rock n Roll. Playing as official support to some of SA’s heavy hitters, there’s a lot of buzz in the rock scene about them at the moment.

Texx and The City – “With the release of their debut album, Gauteng-based rock ‘n roll outfit Cadillac Sun are on a momentous rolling ball that isn’t attending one bit to Newton’s laws of motion. The self-titled collection exhibits high-energy distortion, a handful of pinched harmonics, endless amount of wah and even emotive and staccato U2-esque techniques. No force seems to be stopping, opposing or constraining their ambitious motive to succeed.”

Cadillac Sun Questions & WineWat Kyk Jy “Rewind ‘n bietjie tot vroeër vanoggend. Elke Donderdag is soos Kersfees vir my. Staan laat op, poeshonger. Gaan haal die Cadillac Sun CD uit Griffin se geskenkpaksakkie – met albums in wat ek nog moet review. Dit staan permanent in my sitkamer vir ‘n jaar amper. Ha! Ja, ek is ‘n music nerd. Die CD was nog steeds in die plastic so ek voel tien jaar oud toe ek dit oopmaak. Sit dit in die CD player om te luister terwyl ek iets aanmekaar slaan om te chow. Draai die volume waaaaay hoog en ‘n riff bliksem my tussen die knaters, soveel so dat ek moet vashou om nie my rystoel om te tiep nie. Die botter in die pan verbrand moertoe. Jirre-jissus wat was dit? En net daar het Cadillac Sun my aandag. In die sweet spot tussen my speakers vasgevang. My kombuis kan maar fokken afbrand ook. Dis hoe jy ‘n rock and roll album begin, marabse.”

The band have released their brand new single Questions & Wine in time for the debut performance at this year’s prestigious OppiKoppi Festival.

Produced once again by Dave Grevler at his Anti-Motion Studios this is set to be the bands biggest track yet!

Listen to the new single here, and tell us what you think!